Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan UO Tim Chau ‘antara 11 suspek yang ditahan’ dalam kes Suncity
Toto

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan UO Tim Chau ‘antara 11 suspek yang ditahan’ dalam kes Suncity

Tim Chau (周振熙), Ketua Pegawai Eksekutif syarikat media yang berpangkalan di Macao, UO Group, adalah salah seorang daripada 11 orang yang ditahan oleh polis sebagai sebahagian daripada siasatan besar ke atas dakwaan perjudian pengeluaran macau haram dan pengubahan wang haram yang turut menjaringkan bos Suncity Alvin Chau, menurut Hong Kong platform dalam talian Berita Rakyat.

Pihak berkuasa hanya menyifatkan salah seorang suspek diletakkan di bawah Togel Singapore tahanan pra-perbicaraan sebagai seorang penduduk Hong Kong lelaki berusia 38 tahun dan eksekutif kanan nama keluarga Chau, bagaimanapun, Citizen News mengenal pasti dia sebagai Tim Chau.

Ditubuhkan pada 2010, UO yang berpangkalan di Macao ialah sebuah syarikat e-dagang, penerbitan media, pelancongan dan teknologi maklumat dengan Keluaran SDY cawangan di Zhuhai, Hong Kong dan Taiwan. Ia berada di belakang platform dalam talian Exmoo News dan dipercayai menggaji lebih 500 kakitangan.

Tim Chau difahamkan mempunyai hubungan perniagaan yang rapat dengan pengasas Suncity, Alvin Chau, yang dilaporkan telah melabur banyak dalam kumpulan media itu. Menurut pekerja UO yang dihubungi Citizen News, kumpulan itu telah menangguhkan pembayaran gaji sejak tangkapan yang dihebahkan pada hujung minggu lalu.